ARJAN van Elst
(Pianist, componist, docent)

 


Healing/lig concerten in de Blueprintstudio(Landsmeer)

Mijn piano muziek heeft NU de kwaliteit om als transportmiddel van hoofd naar hart te gaan. Ik zou graag willen geloven dat ik het allemaal zelf verzin maar om eerlijk te zeggen weet ik niet waar de eerst volgende toon die in mijn hart verschijnt vandaan komt. Tijdens mijn healing piano concerten komt dit verschijnsel vooral tot uiting waarbij alle muziek speels en direct in het NU ontstaat. Veel gehoorde feedback van mensen die mijn concerten bezoeken of de cd’s bestellen is dat er een beweging is van een druk hoofd naar een rustig en ontspannen hart gevoel.

Verdere activiteiten

Naast de pianomuziek componeer ik elektronische muziek. Samen met mijn broer Eelco heb ik een cd gecomponeerd en geproduceerd genaamd ”First Light” en hebben we met zangeres Walkyri  een cd gemaakt die de titel “The Painter” draagt.


Muziekles

Naast alle andere activiteiten geef ik les waarbij de nadruk vooral op intuïtief spelen ligt. Datgene aan het voetlicht brengt wat we allemaal bezitten en handen en voeten krijgt via muziek.

“Pas op! De snaren van mijn piano kunnen een gevoelige snaar in jou raken”


Arjan van Elst

HART tot HART


Inspiratie

De uitnodiging om muziek te maken, is altijd geweest om geraakt te worden. Dit gebeurt door harmonie, melodie of een bepaald geluid. Al van jongs af aan ben ik geïntrigeerd door de klanken in de muziek van Jean Michel Jarre. Deze Franse pionier op het gebied van elektronische muziek is in staat om een wereld te creëren waarin ik mij helemaal kan laten gaan. Later kon ik, toen mijn oudste broer Eelco een synthesizer kocht, dit zelf in de praktijk brengen.


Effect van Muziek

Soms kan één enkel akkoord of geluid, bijvoorbeeld in een film, mij zo diep raken dat ik meteen in een andere wereld beland. Ik kan deze wereld onmogelijk beschrijven omdat deze alle beschrijvingen te boven gaat. Ik voel dan een enorme inspiratie en dat alles goed is zoals het is. Op die momenten wil ook gelijk achter mijn piano gaan zitten omdat ik weet dat vanuit deze plek de mooiste muziek ontstaat.


Leven vanuit mijn Hart

Zoals alles vanuit mijn denken ingewikkeld en complex lijkt, bekeken vanuit mijn hart is alles vooral simpel en eenduidig. Omdat ik in deze ‘staat’ geen tegendeel ervaar is er ook geen twijfel. Muziek kan zowel vanuit mijn hoofd of hart ontstaan. Er is echter een groot verschil wanneer dit vanuit mijn hart gebeurd. Op zo’n moment is er dan een soort ‘flow’ en klinkt er muziek die ik nog nooit gespeeld of gehoord heb.

|    Arjan van Elst     |    Healing/lig concerten   |    Pianoles   |   Discografie    |    Kreatum   |

+31 (0)6 12242573    |    ave@12move.nl    |   facebook    

fotografie Sitan van Sluis

http://www.sitanshots.nlhttps://soundcloud.com/arjan-van-elst/track-05-healing-concert-6shapeimage_2_link_0
https://soundcloud.com/arjan-van-elst/track-05-healing-concert-6
Luister>>>https://soundcloud.com/arjan-van-elst/track-05-healing-concert-6https://soundcloud.com/arjan-van-elst/track-05-healing-concert-6shapeimage_4_link_0